Wijkentour-De kunst van het kijken

  • 25 jun
  • Dick de Jong
  • 38
Dick de Jong
Voor iedereen
  • Wim Burggraaff

Oud-Utrecht organiseert sinds 2023 wijkentours in diverse Utrechtse wijken. In 2024 zoeken we verder, naar verbinding met wat bewoners erfgoedwaardig vinden in hun wijk.

Op zaterdagmiddag 29 juni is Zuilen aan de beurt in de serie Wijkentours. Samen gaan we de wijk met andere ogen bekijken. Wat is er nu nog te zien en te merken van de geschiedenis van Zuilen? Ook pikken we een graantje mee van de Kunstroute. De wijkentour leidt tot mooie ontdekkingen, ontmoetingen, goede gesprekken en gezelligheid. Op het programma staan onder andere historische wandelingen door de wijk. De gidsen brengen verhalen uit het verleden tot leven en kunstenaars uit de wijk vertellen over hun inspiratie en werk. Daarnaast verzorgt Appie Alferink (directeur ZIMIHC) een rondleiding door het Vorstelijk Complex, één van de meest markante gebouwen in de wijk en thuishaven van ZIMIHC, buurthuis de Beatrix en restaurant The Colour Kitchen. In het complex staan we ook stil bij een aantal kunstwerken in het kader van de Kunstroute. Lokale makers lichten hun werk toe. Verder spelen we de Zuilense quiz onder leiding van de welbekende ‘kwislijer’ Koos Marsman, die in Zuilen is geboren! We hebben leuke prijsjes, dus pak deze Zuilense quiz mee voor of na je wandeling of rondleiding! Bij the Colour Kitchen kunnen we daarna nog even gezellig borrelen en napraten.Programma
11:30 uur
Ontvangst met koffie en thee in Buurthuis de Beatrix voor deelnemers wandeling en rondleiding
12:00 – 13:30 uur
-Historische wandeling ‘de kunst van het kijken’
-Rondleiding Vorstelijk Complex
13:45 – 14:30 uur
Zuilense quiz o.l.v. kwislijer Koos Marsman
14:30 uur
Ontvangst met koffie en thee in Buurthuis de Beatrix voor deelnemers wandeling en rondleiding
14:45 – 16:15 uur
-Historische wandeling ‘de kunst van het kijken’
-Rondleiding Vorstelijk Complex
16:15 – 17:00 uur
Borrel in The Colour Kitchen

Locatie
Buurthuis de Beatrix, The Colour Kitchen en ZIMIHC bevinden zich in het Vorstelijk Complex. Het adres is:
Pr. Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht.

De Wijkentours
Oud-Utrecht organiseert sinds 2023 wijkentours in diverse Utrechtse wijken. In 2024 zoeken we verder, naar verbinding met wat bewoners erfgoedwaardig vinden. Een mooie samenwerking. Samen met wijkambassadeurs -bewoners en lokale ondernemers/organisaties. Wat is er nu nog te merken en te zien van de geschiedenis van de wijk? En wat vinden we daar vandaag de dag van?

De Wijkentour is een initiatief van Historische Vereniging Oud-Utrecht, met ondersteuning door het Cultuurfonds, Fonds Cultuur Participatie, Gemeente Utrecht, K.F. Hein Fonds, Provincie Utrecht en VSBfonds.

Meer informatie en inschrijven
Lees meer op: https://oud-utrecht.nl/nieuws/1426-wijkentour-zuilen-29-juni