Erfgoedparticipatie-labs: er is nog één week om je aan te melden!

  • 22 feb
  • Lorna Cruickshanks
  • 107
Lorna Cruickshanks
Voor iedereen
  • Leonie Wingen

Er is nog één week om je aan te melden! De nieuwe erfgoedparticipatie-labs voor medewerkers van gemeenten en provincies beginnen in maart.

Tijdens deze labs ga je actief aan de slag met de Faro-werkwijze. Je stapt binnen met een vraag of casus. Heb je bijvoorbeeld een idee voor een participatief waarderingstraject rond Post ’65-erfgoed dat je verder wilt uitwerken tot een implementatieplan? Wil je meerdere belanghebbenden betrekken bij het vernieuwen en uitvoeren van je erfgoedbeleid maar je weet nog niet hoe? Wil je aan de slag met Faro, maar weet je niet hoe je moet beginnen? In elke van de vier maandelijkse sessies (maart - juni) werk je aan een concrete opdracht die je daarbij kan helpen, zoals het aanscherpen van een visie op participatie of het in kaart brengen van belanghebbenden. Aan het einde van de labs heb je een uitgewerkt (start)plan om bijvoorbeeld een nieuw project op te starten of nieuwe samenwerking aan te gaan.

Elke sessie wordt georganiseerd op een andere inspirerende locatie, waar we inspiratie en kennis kunnen opdoen. Op het programma staat onder andere het in gesprek gaan met de Gemeente Zaanstad over hun visie op erfgoedparticipatie en het startende project "Poelenburg Peldersveld: buurtdragers en buurtmakers", een interactieve sessie over onderzoek naar erfgoedgemeenschappen in Gouda en een slotbijeenkomst in Amersfoort.

Meld je aan via de onderstaande link; deelname is gratis. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 20. Inschrijvingen zijn mogelijk tot en met vrijdag 1 maart.

https://www.erfgoedacademie.nl/cursusaanbod/erfgoedparticipatie-labs-2024-14-maart-2024