Save the date voor Studiedag 2 van het Lerend Netwerk Co-waarderen

10:00-17:00LocatieHeritage Lab (Hortusplantsoen 2, Amsterdam), eerste verdieping Reinwardt AcademieCategorieBijeenkomst
  • 67
  • Geertje Huisman
  • Machteld Linssen
  • Leonie Wingen
  • Maarten Reith
  • Vr 13 sep
  • 10:00-17:00
Voor iedereen

Nadat in mei de eerste studiedag plaatsvond, volgt op 13 september een tweede. Noteer deze datum alvast in je agenda. Inschrijven kan vanaf 20 augustus 2024 via de website van het Heritage Lab van de Reinwardt Academie, het aantal plaatsen is beperkt.

Het thema is deze keer “Structureel aan de slag met co-waarderen”. Hoe kun je er voor zorgen dat co-waarderen binnen je organisatie niet beperkt blijft tot een tijdelijk project? Wat is er voor nodig om het onderdeel te maken van de museale kernprocessen, ofwel hoe veranker je een co-creatieve aanpak rondom collectioneren en onderzoek?

Tijdens deze Studiedag 2 gaan we hierover samen in gesprek. Er komen inspirerende cases uit Nederland en Vlaanderen aan bod. In de middag staat het leren van en met elkaar centraal en worden ideeën uitgewisseld aan de hand van concrete opdrachten.

Ken je een goed voorbeeld of een tool, heb je een prangend dilemma of las je een artikel dat kan helpen om een antwoord te vinden op bovenstaande vragen? Geef dan een seintje. Zo geven we particiLeren samen vorm!

Het Heritage Lab is aangesloten als partner bij het Lerend Netwerk Co-waarderen. Met het netwerk, opgezet door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en FARO Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed, kunnen onderwijs, overheid en het veld nog nauwer samen gaan werken op dit thema.

We nodigen je hiervoor graag uit op 13 september op de Reinwardt Academie. De studiedag is toegankelijk voor zowel mensen die al bekend zijn met co-waarderen als mensen voor wie alles nog volledig nieuw is. De dag is opgedeeld in een ochtendprogramma en een middagprogramma, met veel ruimte voor uitwisseling en interactie.

Is de term co-waarderen nieuw voor je? Schrijf je dan zeker in voor de Parallelsessie 1. Kennismaken met co- waarderen.

Programma

In het programma (10.00 -17.00 uur) maken we indien mogelijk ruimte voor jouw eigen inbreng. Heb je een specifieke vraag of een vraagstuk, dan kun je dit t.z.t. noteren in het aanmeldformulier van het Heritage Lab.

Ochtendprogramma

In de ochtend zijn er twee sessies parallel aan elkaar, je kunt meedoen aan een van de twee sessies.

Parallelsessie 1: Kennismaken met co-waarderen

Deze sessie is bedoeld voor mensen voor wie co-waarderen relatief nieuw is. Na een introductie gaan we aan de slag met een interactieve oefening.

Parallelsessie 2: Co-waarderen in de praktijk

Deze sessie is bedoeld voor mensen die al bekend zijn met co-waarderen.

Middagprogramma

Casestudie

Het middagprogramma is gericht op het toepassen van werkvormen bij het co-waarderen. Eerst gaan we gezamenlijk in op een casestudie.

Parellelsessies

Ook hier zijn twee parallelle sessies (nadere info volgt)

In beide groepen ontwikkel je vaardigheden die helpen om de verschillende stemmen en meningen op gelijkwaardige wijze het gesprek te voeren bij het co-waarderen van erfgoed.