De Kunst van het nalaten

13:30-16:00LocatieEKWC Almystraat 10, 5061 PA OisterwijkCategorieBijeenkomst
  • 1
  • 45
  • Leo van Vegchel
  • Vr 28 jun
  • 13:30-16:00
Voor iedereen

Op vrijdagmiddag 28 juni ben je van harte welkom bij een open gedachtewisseling met betrekking tot het thema ‘De kunst van het nalaten’.

Het doel van deze bijeenkomst is om in een open sfeer nieuwe vruchtbare denkbeelden te ontwikkelen met betrekking tot culturele nalatenschap, en de manieren waarop we omgaan met verwerving, archivering, conservering en restauratie. We willen bespreken hoe we verandering en groei kunnen integreren in relatie tot wetenschap, maatschappelijke waarden en - sentimenten.

Alles verandert, wij ook, fysiek, onze vaardigheden, contexten, ons palet van waarden en verbindingen. Niets ontsnapt aan het proces van verandering. Dit geldt ook voor cultuur dit is immers een uitdrukking van voortdurende verandering en kan in wezen niet volledig behouden blijven.

Wat betekent dit voor de toekomst van kunst- en cultuurnalatenschap? Hoe kunnen we respectvol omgaan met veranderingen, zonder gevoelige gêne?

Enkele kunstenaars en deskundigen zullen het thema introduceren. Na een korte pauze volgt een openhartig en interactief gesprek tussen kunst- en cultuurmakers, conservatoren, erfgoeddeskundigen en andere betrokken professionals. Het publiek wordt actief bij dit gesprek betrokken. Zodra de namen van de sprekers definitief zijn, zal ik deze met je delen.

Geertje Jacobs, directeur van EKWC, zal het gesprek leiden.

De inloop is vanaf 13.30 uur en de introductie van het thema start om 14.00 uur. Om 16.00 uur ronden we af met een netwerkborrel tot 17.00 uur.

- YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=DshMyoEousg

Bekijk je favoriete video's, luister naar de muziek die je leuk vindt, upload originele content e...

titel toegevoegd door opties
def._uitnodiging_24052024.pdf 11 jun Leo van Vegchel