Zijn we toe aan herziening NOaA?
Ingeving, die ik ten behoeve van het nut van het algemeen maar direct neerpen: zijn we niet toe aan ee...
Op 17 juni jl is het archeologisch samenwerkingsproject Wyldemerck feestelijk afgerond in de Sophiahof in Den Haag. Het maximale dat je van participatie mag verwachten werd realiteit: de deelnemers hebben het project uiteindelijk overgenomen en organisseerden de eindbijeenkomst zelf, terwijl de archeologen er bij stonden te kijken.
Bekijk hier de video (die zich helaas niet laat embedden in het platform): https://youtu.be/eSt1SIQ_3vM
Bram Verhave van Staatsbosbeheer, Arjan de Zeeuw van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Dorien Haagsma van gemeente De Fryske Marren waren de eregasten en namen het rapport in ontvangst. De gemeente gaf aan de vraag van de Molukse gemeenschap goed gehoord te hebben en heeft de intentie het elektriciteitshuisje bij het voormalig woonoord een gemeentelijk monument te maken. En let op, de bedoeling is dan dat ook de recente graffiti, en het aanbrengen daarvan, als (materieel en immaterieel) erfgoed behouden blijven. Staatbosbeheer blijft graag verder in gesprek en Arjan de Zeeuw benadrukte waarom de Rijksdienst projecten als Wyldemerck zo belangrijk vindt en hoopt dat er nog veel meer komen.
De rapportage is te downloaden via onze website: https://molukserfgoed.com/2023/06/17/rapportage-wyldemerck/(Foto boven: Kaja Sariwating)