Sociale toegankelijkheid: ervaringsdeskundigen aan het woord

15:30-17:00CategorieBijeenkomst
  • 72
  • Wo 10 mei
  • 15:30-17:00
Voor iedereen

Erfgoedvrijwilliger.nl organiseert drie kennis- en inspiratiesessies rond het thema ‘sociale toegankelijkheid’. De tweede bijeenkomst is getiteld ‘Ervaringsdeskundigen aan het woord’ en vindt plaats op woensdag 10 mei tussen 15.30 uur en 17.00 uur. Je bent vanaf 15.20 uur welkom om digitaal binnen te lopen. Centraal staat de vraag: wat kun jij doen om sociale toegankelijkheid te verbeteren?

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt op jouw erfgoedlocatie en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Sociale toegankelijkheid speelt een grote rol bij het ontvangen van gasten of nieuwe vrijwilligers die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.

In een reeks online bijeenkomsten gaan we aan de slag met het onderwerp sociale toegankelijkheid. De focus ligt hierbij op gasten en nieuwe vrijwilligers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. In deze tweede online bijeenkomst geven we het woord aan ervaringsdeskundigen. Hoe heeft hun fysieke of verstandelijke beperking invloed op hun bezoekerservaring of vrijwilligerswerk? Hiernaast komen kort aan het woord de organisaties: Mikxs, Steffie.nl, Stichting Prokkel en Naar een Museum.

AANMELDEN

Aansluiten bij deze online sessie op woensdagmiddag 10 mei? Meld je dan aan vóór 8 mei via het aanmeldformulier. Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan >.

Pagina niet gevonden - Erfgoedvrijwilliger

https://www.erfgoedvrijwilliger.nl/agenda/ervar...