Cultural Currency Conference

LocatieKeilepand, Keilestraat 9F, 3029 BP RotterdamCategorieOverigMeld je aan
  • 89
  • Vr 17 nov
  • t/m Zo 19 nov
Voor iedereen

The Niteshop organiseert in samenwerking met de Nederlandse Unesco Commissie het eerste landelijke congres over de toekomst van Superdiverse steden. Het congres brengt perspectieven van een nieuwe generatie stedelingen op de toekomst samen. Van 17 t/m 19 november 2023 vinden er gesprekken, presentaties, workshops en een clubavond plaats vanuit de lens van post-colonial urban futurism in het Keilepand Rotterdam. Doorlopend kan de tentoonstelling Money Trees Is The Perfect Place For Shade worden bezocht.

Dag 1 - vrijdag 17 november
Vrijdagmiddag presenteert de Nederlandse Unesco Commissie samen met vertegenwoordigers uit de culture een advies aan demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (cultuur en media). Hierin staat de noodzaak om ruimte te maken binnen het cultuurbeleid voor de culture en het belang van de culture centraal. Het belooft een interactieve middag te worden waarin systeem- en leefwereld, formaliteit en informaliteit worden samengebracht.

Dag 2 - zaterdag 18 november
Zaterdag staat in het teken van de stad. Duik samen met Nnelg in de leefwereld van de jonge Nnelg uit de Bims. Ook presenteren we onze visie voor de migrantenstad van de toekomst. In een speculatief programma over de stad van de toekomst duiken we een dag in de Kruiskade van de 21e eeuw. Hoe zou dat idealiter eruit zien? En wat is de rol van burgers, beleidsmakers en artiesten in deze stad? Verwacht verbeeldingen van een Nederlandse Black Wall Street, een basisinkomen voor de Buurt en een hayek rijke Sauce circulatie. Politieke Jongeren, de Boekmanstichting en MVRDV joinen ons voor dit gesprek. We sluiten de dag af met een banger clubavond in Club Centraal.

Dag 3 - zondag 19 november
Verwacht op zondag een internationaal symposium over architectuur en stedelijke inrichting. Hoe kijkt een nieuwe generatie stedelingen naar hun omgeving? Wat speelt er in steden zoals Rotterdam, Marseille en Brussel en wat hebben ze met elkaar gemeen? Vooraanstaande stedenbouwkundigen, architecten en buurtbewoners delen hun idee├źn en werpen een blik op de toekomst.

"Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze conferentie en jouw waardevolle inbreng te delen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de toekomst van onze gemeenschap. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn van groot belang, omdat we geloven dat samenwerking en co-creatie essentieel zijn voor een succesvolle en leefbare stad."

Meer informatie