Sociale toegankelijkheid begint op je website

15:30-17:00CategorieBijeenkomst
  • 103
  • Wo 31 mei
  • 15:30-17:00
Voor iedereen

Erfgoedvrijwilliger.nl organiseert drie kennis- en inspiratiesessies rond het thema ‘sociale toegankelijkheid’. De derde bijeenkomst is getiteld ‘Sociale toegankelijkheid begint op je website’ en vindt plaats op woensdag 31 mei tussen 15.30 uur en 17.00 uur. Je bent vanaf 15.20 uur welkom om digitaal binnen te lopen.

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt op jouw erfgoedlocatie en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Sociale toegankelijkheid speelt een grote rol bij het ontvangen van gasten of nieuwe vrijwilligers die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.

Een bezoek aan jouw erfgoedlocatie begint al op de website. Voor mensen met een beperking is het belangrijk om vooraf te weten wat zij op de locatie kunnen verwachten. Kunnen zij aan alle activiteiten zelfstandig deelnemen? Kunnen zij met het OV op jullie locatie komen? Mag een hulphond mee naar binnen? In deze derde bijeenkomst van deze reeks over sociale toegankelijkheid laten we goede voorbeelden zien van toegankelijkheidspagina’s. Daarna krijg je tips over wat je kunt toevoegen op jouw eigen website. We zorgen ervoor dat je de volgende dag al aan de slag kunt met enkele verbeterpunten!

AANMELDEN

Aansluiten bij deze online sessie op woensdagmiddag 31 mei? Meld je dan vóór 29 mei aan via het aanmeldformulier. Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan >.

Pagina niet gevonden - Erfgoedvrijwilliger

https://www.erfgoedvrijwilliger.nl/agenda/socia...