Uitnodiging Feestelijke bijeenkomst Erfgoed Gezocht

  • jan 2023
  • Machteld Linssen
  • 292
Machteld Linssen
Info | Nieuws
  • Anton Cruysheer
  • Geertje Huisman

De burger aan de beurt

Een feestelijke bijeenkomst van het burgerwetenschapsproject Erfgoed Gezocht

Wanneer: Donderdag 26 januari 2023
Waar: CODA in Apeldoorn
Inloop vanaf 13:30 uur
Start programma 14:00 uur
Einde bijeenkomst 17:00 uur (incl. borrel)

Erfgoed Gelderland nodigt u van harte uit voor een feestelijke bijeenkomst van het project Erfgoed Gezocht op donderdag 26 januari 2023 bij CODA in Apeldoorn.

In het voorjaar van 2019 is het project Erfgoed Gezocht heel voorzichtig van start gegaan met als enige doel: onderzoeken of het mogelijk zou zijn een project op te zetten waarin burgers meehelpen aan archeologisch onderzoek door op hoogtekaarten mee te speuren naar archeologische resten. Inmiddels zijn we sinds 2019 heel veel verder. Niet alleen bleek een archeologisch citizen science-project mogelijk, er bleek ook heel veel animo voor te zijn. Dat leverde de afgelopen jaren enorm veel resultaten op.

Inmiddels hebben ruim 6500 mensen meegedaan, zijn de hele Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug onderzocht (>2100 km2) en heeft het project de prestigieuze European Heritage/Europa Nostra Award gewonnen. Kortom, het is tijd voor een feestelijke bijeenkomst. Op 26 januari blikken we met verschillende presentaties terug op het project en delen we de resultaten. De nationale vertegenwoordiger van Europa Nostra zal tijdens de bijeenkomst bovendien de prijs officieel komen uitreiken. Met een afsluitende borrel proosten we op het project, de inzet van alle deelnemers en alle nieuwe kennis die we samen over ons gedeelde archeologische erfgoed hebben verkregen.

Iedereen is welkom en de bijeenkomst is gratis. Om praktische redenen is inschrijven noodzakelijk. Bent u graag aanwezig bij deze bijeenkomst? Schrijf u dan vóór 18 januari in via onderstaande button.

Aanmelden >