CEPRO contactdag

10:00-17:00LocatieWilhelminaoordCategorieBijeenkomstBuitengewone Leerstoel & Stichting CEPRO
  • 323
  • Bernard Stikfort
  • Vr 15 jul
    2022
  • 10:00-17:00
Faro | thema's NL

Stichting CEPRO, Wageningen University & Research en Gemeente Westerveld nodigen u graag uit voor onze eerste CEPRO contactdag: Erfgoed, Ruimte en Maatschappij. Op deze dag brengen we mensen uit de gemeenschap, de erfgoedsector en de academische wereld in contact. Samen gaan we netwerken, kennis uitwisselen, inzicht krijgen in elkaars perspectieven, en verbinden.

Programma en praktische informatie

10.00 uur inloop
10.20 start ochtendprogramma
12.00 lunch
13.00 workshopronde 1
14.30 workshopronde 2
16.00 borrel
17.00 einde

De Cepro Contactdag vindt plaats in Wilhelminaoord. We trappen af bij het Koloniekerkje aan de Koningin Wilhelminalaan 53.

De lunch en workshops vinden plaats bij de Stichting Ons Dorpshuis aan de Linthorst Homanstraat 14.

Hier vind je de routebeschrijving.

Ochtendprogramma

Luister ’s ochtends naar de lezing van buitengewoon associate professor dr. Elyze Storms-Smeets over deze nieuwe erfgoedbenadering. Promovendi Floor van Gils en Ineke Nel vertellen meer over het onderzoek dat de komende jaren uitgevoerd zal worden in het gebied van de Koloniën van Weldadigheid, het esdorpenlandschap rondom Vledder en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Alle drie werken zij vanuit de buitengewone leerstoel en zijn verbonden aan de WUR.

Middagprogramma

Voor het middagprogramma is er keuze uit maar liefst 7 workshops:

  1. Landbouwtransitie
  2. Erfgoedparticipatie
  3. Social spaces
  4. Energietransitie bij erfgoed
  5. Herbestemming van erfgoed
  6. Rol van de overheid in de gemeenschap
  7. UNESCO en wat nu?

Binnenkort vertellen we meer over de inhoud van deze workshops, maar je kunt nu al je voorkeur doorgeven.

Aanmelden en workshops kiezen

Meer informatie
Met de buitengewone leerstoel i/o Cultureel Erfgoed en Participatieve Ruimtelijke Ontwikkeling (CEPRO) wordt nieuwe, wetenschappelijke kennis ontwikkeld én gedeeld over een ruimtelijke, ontwerpende en participatieve erfgoedbenadering. Actuele transitieopgaven in onze historische leefomgeving en bij ons erfgoed, zoals klimaatadaptatie, krimp en zorg, zijn zowel ruimtelijke als maatschappelijke opgaven. Bij de instandhouding en ontwikkeling van de leefomgeving is het daarom belangrijk stil te staan bij de karakteristieken van erfgoed, ruimte en maatschappij. Hierbij staat een sterke samenwerking en dialoog tussen de lokale gemeenschap, de erfgoedsector en de academische sector centraal.

Nadere informatie over de sprekers en de workshops volgt via een mailing en de social media accounts van Stichting Cepro (LinkedIn, Twitter). Of kijk op onze website.