Beargumenteer je keuze

  • 18 sep
  • 4
  • 89
Jouw mening telt!

Licht hier je ingevulde keuze toe m.b.t. Reizend LeerCircus: De impact van nieuw immaterieel erfgoed op de leefomgeving. Vooral jouw argumenten zijn belangrijk voor de besluitvorming. Lees hier ook de reacties van anderen.

Terug naar de pagina met alle Faro-projectplannen

Reacties

4 reacties, meest recent: 9 oktober
  • Stichting Wijkcollectie introduceert met dit project een vernieuwende kijk op (immaterieel) erfgoed, in een diverse en veranderlijke stad. Deze blik draagt bij aan het doel van de stichting: om gemeenschapsvorming in de stad te ondersteunen. Dat is geen makkelijke taak, maar dit begint bij het herkennen van gemeenschappelijkheid, ook tussen mensen die geen afkomst of bloedlijn met elkaar delen. Door erfgoed te zien als iets dat óók overdraagbaar is op basis van nieuwe verbindingen tussen mensen en diezelfde mensen te betrekken bij het selecteren van elementen uit het leven die kenmerkend zijn voor deze tijd, verandert erfgoed van iets dat gaat over wat was en er niet meer is, naar een actief werkwoord dat meegaat met de tijd. Dit vormt een belangrijke aanvulling op de erfgoed-geschiedenis die Nederland rijk is.

  • Belangrijk om in een superdiverse stad te zoeken naar overbruggende en verbindende elementen. Het is een flinke uitdaging om per wijk te zoeken naar overkoepelend erfgoed en dat vervolgens met anderen te delen. Niet alleen krijgt 'erfgoed' hiermee een actieve, eigentijdse interpretatie, maar ook krijgt het een nieuwe rol die past binnen het streven om culturele instellingen nog relevanter te maken voor de samenleving.

  • In tijden waarin steeds meer informatie en kennis "ergens" op een digitale manier wordt bewaard is het belangrijk om al die ervaring op een modulaire schaalbare manier zichtbaar te maken. Zo kun je leren van je buren.