Beargumenteer je keuze

 • 18 sep
 • 2
 • 72
Jouw mening telt!

Licht hier je ingevulde keuze toe m.b.t. CARE Schylge. Vooral jouw argumenten zijn belangrijk voor de besluitvorming. Lees hier ook de reacties van anderen.

Terug naar de pagina met alle Faro-projectplannen

Reacties

2 reacties, meest recent: 28 september
 • Tot voor kort was er weinig aandacht voor de archeologie van Terschelling, waardoor er nog geen gemeentelijk beleid bestaat of veel ervaring is met de omgang met archeologie. Hierdoor ontstaat een unieke kans om de archeologische monumentenzorg écht samen met de eilanders op te bouwen, iets wat nooit eerder in Nederland is gebeurd. Bovendien zorgt het project ervoor dat er een structureel FARO-programma in het curriculum van de Universiteit van Amsterdam wordt opgenomen, waardoor dit de eerste universiteit is die dit aanbied. Het project is een prachtige mix van jong, oud, eilanders, Nederlanders van vaste wal, buitenlandse studenten, de universiteit, gemeentelijke en bedrijfsarcheologen met specialismen én de archeologische praktijk. Vanuit deze laatste hoek had ik de grote eer vorige jaar mee te mogen doen vanuit Buro de Brug, archeologisch adviesbureau. Tijdens CARE Schylge merk je echt dat het geheel van al deze groepen méér vormt dan de som der delen.

 • CARE Schylge is een gemeenschapsarcheologie project met Terschellingers samen over Terschelling. In het project werken inwoners, studenten en archeologen nauw samen in het onderzoek naar de geschiedenis van het eiland.

  Doel hiervan is mensen te deel te maken van het onderzoek naar de geschiedenis van hun eigen woonplaats samen met hun buurtgenoten en daarmee de gemeenschapszin te versterken.

  Tegelijkertijd biedt het mogelijkheden informatie te verzamelen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor onderzoek, maar onmisbaar voor de studie naar de ontwikkeling van Terschelling.

  website careschylge